A Teaház

A Vörös Oroszlán Teaház megalapításának és működésének története szinte mesébe illő. A legfontosabb felismerésünk, amely a Teaház létrehozásához kapcsolódik, a következő:

Ha meg szeretnéd valósítani álmodat, ne késlekedj, teremtsd meg azt, tűnjön bármilyen lehetetlennek is.

Amit mi álmodtunk, az egy átszállóhely a külvilág állandóan változó vibrálásából, önmagunk rejtett oldala felé.
Amit létrehoztunk ennél is több: egy találkozóhely, ahol mindannyian utat találhatunk önmagunk és mások felé.

Filozófiánk

A minőség számunkra azt jelenti, hogy minden, amit adunk, minden, amit teszünk, magas minőségű legyen. A legkiválóbb minőségű szálas teákat kínáljuk, amelyek nemcsak egészségesek, de finomak is.

A teljes körűségre törekszünk: nálunk egy helyen található a teázó, a kávézó, a teabolt és a teázási kellékek. Mindenki találhat a maga számára megfelelő teát, kávét, vagy más finomságot, és a teázáshoz szükséges felszereléseket.

Mindent tisztelettel és szeretettel teszünk: tiszteljük a vendéget, a teát, és szeretettel tevékenykedünk. Ettől érzi mindenki úgy, hogy pontosan azt kapja, amire vágyik. Így találhat mindenki utat önmagához és másokhoz is.

Miért a Vörös Oroszlán nevet kapta a Teaház?

Szerettünk volna olyan nevet találni, amely nem csak a Teaház hangulatát érzékelteti, hanem összefoglalja az ember szellemi útjaiban rejlő lehetőségeket is. Így esett a választás Szepes Mária főművének címére, a Vörös Oroszlánra.

Azóta mi magunk és a Teaház is nagy utat jártunk be, ahogyan a könyv főhőse is.
Továbbra is azon tevékenykedünk, hogy az írónő szellemi örökségéhez méltó módon várjuk vendégeinket.

Szeparék

Sokan kerestek bennünket azzal kapcsolatban hogy lehet-e nálunk asztalt foglalni. Ezzel kapcsolatban van egy rossz és egy jó hírünk számodra.

Sajnos a rossz hír, hogy asztalt foglalni nem lehet. Az ok, hogy nem tudjuk kalkulálni, ki mennyi időt szeretne eltölteni egy tea mellett. Van, aki fél órát de olyan is akad, aki órákat elüldögél nálunk. Ebben nem szeretnénk korlátozni senkit sem.

A jó hír azonban az, hogy a szeparék kultúráját úgy alakítottuk ki, hogy 2 órát lehet bennük teázgatni dumcsizni, romantikázni.
szeparék különböznek egymástól méretben. A legkisebb  2-3, a legnagyobb 10-15 fő befogadására alkalmas.

4 db foglalható szeparénk van.
A foglalás feltétele, hogy minimum 1500Ft/fő legyen a fogyasztás.
Ha több időt szeretnétek ott tölteni az sem gond. A két óra után, minden megkezdett óra 750Ft/Fő.

Ha szeretnél kicsit kettesben lenni  a kedveseddel, szülinapi partit tartanál, vagy egy osztálytalálkozót szervezel, akkor bátran hívj minket.

Szeparét foglalni telefonon tudsz.
Számunk: 06-1-269-05-79

Nézz be a szeparékba!

Síva sóhaja szeparé (száma 27):
2-8 fő befogadására alkalmas.

Csendes zug szeparé (száma 26):
max 4 fő befogadására alkalmas.

Nyugalom szigete szeparé (száma 38):
max 5 fő befogadására alkalmas.

Angyali sugallat szeparé (száma 21-25):
Az egész szobácska minimum 10 fő esetén foglalható. Maximum befogadó képessége 15 fő.

Foglald le őket telefonon: 06-1-269-05-79

Várunk szeretettel!

Síva sóhaja szeparé
Nyugalom szigete szeparé
Csendes zug szeparé
Angyali sugallat szeparé

Életképek

Oxigén Bár

Néhány perc és mintha kicseréltek volna…

Oxigén nélkül nincs emberi élet. Az emberi test sokmilliárdnyi sejtjének ez az éltető eleme. A szervezet működésének funkciói az agyműködéstől a mérgező anyagok közömbösítéséig, az érzékelés képességétől a gondolkodásig, egyaránt az oxigéntől származó energiától függnek.

A maximális teljesítmény és egészségi állapot elérésének kulcsa ennél fogva a sejtek oxigén ellátásának tökéletesítése, mert csak így tudnak megfelelően működni.

A levegő oxigéntartalma elvileg 21%, de ma már modern és légszennyezett városainkban jó, ha a 18%-ot eléri.

Az oxigén főbb hatásai (kattints ide, kinyílik)

 • légszennyezéssel szembeni védelem
 • teljesítménynövelő hatású
 • a testépítők és sportolók kiváló eredménnyel használhatják
 • megkönnyíti a tanulást
 • megnöveli a szellemi teljesítőképességet
 • nagyobb munkabírás kávé és energiaitalok nélkül
 • felélénkíti a központi idegrendszert, valamint a memóriafunkciókat
 • igazi felfrissülés, akár a friss hegyi levegőn
 • méregtelenítés
 • szívügyekben nagy segítség
 • emésztésre gyakorolt hatása kiemelkedő
  Már az 1920-as és az 1930-as években is foglalkoztak a betegségek oxigénnel történő gyógyításával, mai nevén az oxigénterápia alkalmazásával.
  Az oxigén hiányát a szervezet már igen hamar jelzi, hosszú távon pedig sok problémánk alapját képezheti. Dr. Eigi Noguchi szerint az oxigénhiány rovására írható a fejfájás, az állandó fáradság, feszültség, szorongás, a rossz állóképesség, az éjszakai álmatlan forgolódás, időnként az izületi fájdalmak, gyakorta a testsúlyproblémák és nagyon sok esetben az allergiás tünetek. Az oxigén hatásairól számtalan tudományos cikk került napvilágra. A nagyhírű biokémikus és az orvosi Nobel-díj kitüntetettje, Dr. Otto Warburg vetette fel és kísérleteivel igazolta, hogy a rákos sejtek, a legtöbb baktériumhoz hasonlóan, oxigénszegény környezetben szeretnek élni. Kiderítette, hogy az oxigén mennyiségének növelése megakadályozza a rákos sejtek elburjánzását, és végső soron akár csak a lúgos környezet, el is pusztítja őket. Bizonyíték, hogy nem létezik szívrák, mert a tüdőből a szívbe folyó vér az egész szervezet oxigénben leggazdagabb és legmagasabb ph értékű része.

Az egészségünk érdekében a cél tehát a minél több, oxigéndús levegő! Ha pedig ez nem áll rendelkezésre, akkor vegyük igénybe az oxigénpótlók kínálta lehetőségeket!

Ilyen például az Oxygen Bar, nézd meg az alábbi videóban!

Party Service

A Vörös Oroszlán Teaház küldetésének tekinti, hogy minél több embert ismertessen meg a teák csodálatosan sokszínű világával, ezért hoztuk létre a Vörös Oroszlán Teaház Party Service szolgáltatását.

Ezen szolgáltatásunk keretén belül minimum 50 és maximum 1000 fős hivatalos vagy magánjellegű rendezvények részeként vállaljuk teadélutánok lebonyolítását.

A rendezvényhez a Vörös Oroszlán Teaház kiváló minőségű teáit és kiegészítőit, a forrástiszta vizet, a különleges teák elkészítésének és felszolgálásának elméleti és gyakorlati tudását, valamint a technikai hátteret és a hangulatos berendezést biztosítja.

Új szolgáltatásként – külön vagy egyben a tea party-val – megrendelhető a Nyugaton és Japánban már jól ismert Oxigén Bár, mely segít a felfrissülésben, koncentrációban és számos egyéb pozitív hatással van szervezetünkre, így teljessé teszi az Ön és vendégei kikapcsolódását. Teaházunkban személyesen is kipróbálhatja hatását.

 

További információ és rendelésfelvétel:
+(36)  1 269 05 79
info@vorosoroszlanteahaz.hu

Franchise

Kedves Érdeklődő!

Több mint 15 éve működünk töretlen sikerrel. Sok buktatón átmentünk, rengeteg hibát elkövettünk ez idő alatt, de minden hibából tanultunk, és erősebbek lettünk. A franchise lényege, hogy az ember ne kövesse el azokat a hibákat, amiket a tapasztalat hiánya okoz.

Mi az Ön rendelkezésére bocsájtjuk tudásunkat, tapasztalatunkat, hogy ne vívjon szélmalomharcot vállalkozásával. Segítünk az üzlete helyszínének kiválasztásától egészen az optimális működésig mindenben.

Ha Önnek nincs tapasztalata a vendéglátás területén, de minden álma, hogy legyen, egy saját teaháza kávéháza akkor bátran keressen minket.

Időpont egyeztetés személyes találkozóra: 0670/219-6988

Nagykereskedelem

A Vörös Oroszlán Teaház minőségi szálas teák nagykereskedelmével is foglalkozik.

A kínálatról és a rendelés feltételeiről bővebb információért kérjük, hívja a 06 70 219 6988-es telefonszámot, vagy küldjön levelet az info@vorosoroszlanteahaz.hu címre.

Köszönjük!